IMG_0606 (2)_edited.jpg

Om författaren

Jag har alltid intresserat mig för dolda berättelser som finns inom och omkring oss. Hur vi kan knyta an till andras berättelser och hitta något där ... på ett djupare plan.

Att jag växte upp i en familj med flera  konstnärliga inriktningar; musik, sång, måleri, foto och litteratur ... ja, jag valde helt enkelt alla i någon grad. Att bli författare var det jag bestämde mig för först, men det jag kom till sist. Jag började läsa som ung. Redan i lågstadiet läste jag min farfars barn- och ungdomsböcker och han är än idag en av mina stora inspirationskällor. Han lyckades alltid få in en riktigt bra lärdom i varje bok han skrev.

Inspirerad av min farfar och motiverad av att ett visst sorts innehåll verkar saknas i barn- och ungdomshyllorna, avslutar jag nu snart en ny bok i genren äventyr/fantasy, som ska kunna uppskattas av hela familjen. Jag har låtit Octavia vandra in i den som hastigast, men den handlar egentligen om helt andra saker - fast ändå inte. För allting hänger ihop ...

Ibland får jag frågan om jag känner igen mig själv i Octavia. Ja, det gör jag. Vi har starka gemensamma värderingar och samma optimistiska inställning till vad som är möjligt. Och vi båda antecknar hellre snabbt och mycket - än snyggt och prydligt. Några korta protokoll är ingen av oss särskilt bra på.

Jag är övertygad om att när tillräckligt många av oss ser det stora i det lilla och det lilla i det stora - den dagen blir jorden en ännu härligare plats.